Śniadanie w 5 minut – gofry bezglutenowe

Śniadanie w 5 minut – gofry bezglutenowe

 

Kolejna propozycja szybkiego, pysznego i prostego w przygotowaniu śniadania dla całej rodziny.

Gofry bezglutenowe, które zrobicie w 5 minut,

Składniki na ok 9 szt:
  • 150 gr mixu bezglutenowego
  • szczypta soli
  • 50 gr roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka roślinnego
Przygotowanie:
  • wszystkie sypkie produkty wsypać do miski
  • dodać roztopione masło oraz mleko
  • zmiksować na gładką masę
  • odstawić na ok 20 min
  • rozgrzać gofrownicę i ubić miałka na sztywną pianę, dodać pianę i wymieszać łyżką
  • nakładać masę na rozgrzaną gofrownicę, smażyć do uzyskania ” opalonego ” koloru
Sos:
  • W blenderze zblędować mrożone maliny i podawać z goframi
dodatki:
  • różnego rodzaju owoce: maliny, borówki, truskawki… można również polać sosem klonowym dla lekko słodkiego posmaku

 

Pewnie zastanawiacie się dlaczego przepisy bezglutenowe ;) już wyjaśniam… mamy uczulenie na gluten z synkiem dlatego staramy się go unikać jak ognia, ale czasami pokusimy się, żeby go zjeść ;) dlatego przepisy będą też ” normalne „. Pamiętajcie, że zawsze można mąkę zamienić i nic się nie stanie. Zamiast mixu bezglutenowego dodajcie zwykłą mąkę i przepis gotowy :)

 

Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe

Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe

 


Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe Śniadanie w 5 minut - gofry bezglutenowe

Życzę smacznego :)

Dodaj komentarz